Rettighetsinnehaver: Thorstein Diesen
Wilhelmine Marie /RATHJE/
(1773-1853)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Niels Thomasen /BREDAL/

Wilhelmine Marie /RATHJE/

  • Født: 1773, Nantes, Pays de la Loire, France
  • Ekteskap (1): Niels Thomasen /BREDAL/
  • Død: 5 Mai 1853, Søfarenes aldershjem, Bergen 80 år gammel
  • Begravet: 9 Mai 1853
bilde

punktmerke  Generelle notater:

Det er usikkert når hun var født.
Det finnes en Wilhelmine Marie Surmann som var født 15 april 1786 og død 12. feb 1872
I folketelling 1865 finnes det en Wilhelmine M. Krohn som også var født 1786 og i Frankrike.

Dette er den korrekte versjonen:
Hun skal i følge nettstedet "viktor.sinside.net" ha bodd på Søfarendes Aldersjhem i Bergen til sin død i 05.05.1853. Hun ble 80 år gammel. Altså var hun født i 1773.
Hennes ektemann het her Niels Thomesen Bredal.

Mottatt fra Margarete Konow Lund:
Min svigerfar Fredrik Konow Lund arkiteten, mente han stammet fra Le duc de choiseul et du Amboise, i Loiredalen i Frankrike. Han mente dette virkelig. Det gjorde også Skipsreder Wallem i Bergen. På 60 tallet sendte Wallem en maler til Paris, for å male et kopi av hertugen i Louvre. Men denne maleren drakk opp alle pengene, så de måtte sende en ny nedover. Maleriet kom til Bergen og hang en stund på Kråkenes. Etterpå overtok Johan Fr. Kroepelien maleriet. Min svigerfar overførte denne "snobbehistorien" til sine barn. Min eks mann var bestemt på at dette var riktig, likeså hans søster Anne Margrethe. Hertugen skulle hatt en datter og de bodde i slotte i Amboise. Under revolusjonen rømte den lille datteren til Nantes. Hun gjemte seg i en tom tønne ombord i et skip som gikk til Bergen. Kapteinen fant henne, og ble så begeistret at det endte med ekteskap. (Var det hun som tilslutt het Marie Wilhelmine Bredal...). I hvertfall skulle dette være slik familien begynte. Anne Margrethe gikk ut i Alle Kvinner for mange år siden og fortalte denne historien. (Jeg har denne artikkelen). Da jeg ble kjent med data begynte jeg å lete, og skrev til Historielaget i Amboise. Da kom det et svar (som jeg har) - at Hertugen var gift, men de hadde ikke barn! Så det er vel umulig at dette var et legetimt barn. Jeg har fortalt dette til Johan Fredrik Kroepelien.

Det er merkelig at slikt oppstår.

punktmerke  Medisinske notater:

Hub var 80 år da hun døde

bilde

punktmerke  Hendelser i hennes liv:

• Død. Ref. St. Jørgenshospital 1844-1863 Ministeral, side 229, pos.11


bilde

Wilhelmine giftet seg med Niels Thomasen /BREDAL/, sønn av Thomas Ronnov /BREDAL/ og Giertrud Christine /MØRCK/. (Niels Thomasen /BREDAL/ ble født i Mar 1770 i Bergen, Hordaland, døpt den 23 Mar 1770 i Domkirken, Bergen, døde den 12 Mai 1837 i Bergen, Hordaland og ble begravet den 19 Mai 1837 i Bergen, Hordaland.)
Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 19 Sep 2019 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; content copyright and maintained by thors.diesen@gmail.com