www.familierøtter.no - Innehaver og rettigheter: G Thorstein Diesen
Anton Stephan Stephansen
(1845-)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Gerche Reimers Jahn

Anton Stephan Stephansen

  • Født: 1845, Bergen, Hordaland
  • Ekteskap (1): Gerche Reimers Jahn
bilde

punktmerke  Generelle notater:

De hadde 7 barn sammen.

Janusfabrikken, Stephansens veg 35, Espeland, trikotasjefabrikk grunnlagt 1895 av Anton Stephan Stephansen (1845\endash 1929) med navnet Espelandsfos Spinderi og Tricotagefabrik, i 1912 omdannet til familie-aksjeselskapet A.S. Stephansen A/S, siden 1997 kjent som Janusfabrikken AS. Vannkraft til å drive fabrikkanlegget hentet Stephansen fra Espelandsfossen, som han ervervet med rett till oppdemming av Bjørndalselva ved Osavann. Med sin gründerinnsats skapte han grunnlaget for bedriften som 1951 hadde vokst til å bli Norges største trikotasjefabrikk med et internasjonalt marked. Samtidig ble en avsides utmark omskapt til et blomstrende industrisamfunn. Fabrikken er i dag en av Europas ledende produsenter av undertøy til barn og voksne, og ble i 2007 kåret til "Årets tekstilbedrift", det vil si den dyktigste til å fremme norsk design og norske tradisjoner på en tidsriktig måte. "Nyskapningsprisen" ble av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) tildelt Janusfabrikken i 2008.

bilde

punktmerke  Hendelser i hans liv:

• Yrke: Kjøpmann: Bergen, Hordaland.


bilde

Anton giftet seg med Gerche Reimers Jahn, datter av Otto Georg Jahn og Mary Ann Elizabeth Lockwood. (Gerche Reimers Jahn ble født i 1848 i Bergen, Hordaland og ble døpt den 10 Nov 1848 i Bergen, Hordaland.)


bilde

www.familierøtter.no - Innehaver og rettigheter: G Thorstein Diesen


Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 20 Feb 2019 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; content copyright and maintained by thors.diesen@gmail.com