www.familierøtter.no - Innehaver og rettigheter: G Thorstein Diesen
pil pil
Annar Theophil Herman Fredrik Stang
(1857-1898)
Bertha Rønneberg
(1859-1924)
Jacob Christian Christensen
(1857-1917)
Mathilda Appelquist
(1869-1954)
Ulrich Herman Fredrik Stang
(1887-)
Anna Magdalene Christensen
(1893-)
Johanne Margrethe Conradi Stang
(1919-)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Carl Arneberg
2. Olaf Christian Syvertsen

Johanne Margrethe Conradi Stang

  • Født: 7 Mai 1919, Christiania
  • Ekteskap (1): Carl Arneberg den 25 Jan 1941 i Oslo
  • Ekteskap (2): Olaf Christian Syvertsen den 8 Jun 1944 i Oslo
bilde

punktmerke  Generelle notater:

Ref: Boken: "Den Fredrikshaldske slekt STANG, side 450:

Under omtalen av yttre trekk hos medlemmer av samme slekt - både når det gjelder ban voksne - hører man ofte uttrykket slektslikhet. Det refererer sig særlig til ansiktstrekkene, eksemp til næsens størrelse og form, øinenes farve og form, måten å smile på o.s.v. - At der er noget riki dette uttrykk vil fremgå av følgende:
Da Johanne Margrethe Stang var halvannet år gammel, var forældrene bosatt i Christiania i nærheten av Frognerparken. En formiddag kjørte barnepiken den lille i barnevognen i strøket omkring parken. På Frogner Plads kom to fremmede damer i femti-årsalderen spaserende forbi og kastet et blikk på barnet i vognen. Den ene av damene ble plutselig stående, så interesseret på den lille og sa spontant til barnepiken: ,,Det barnet må hete Stang, det må i ethvertfall være en nær slektning av avdøde Lauritz Stang på Fredrikshald." „Ja," svarte barnepiken, ,,den lille er datter av sekretær Stang i Utenriksdepartemer og såvidt jeg vet var Lauritz Stang på Fredrikshald en onkel av sekretær Stang." - Hvorpå den fremn dame tilføyet: ,,Ja, jeg så i allfall med én gang, at barnet måtte være en nær slektning av Lauritz Stang, for ham kjendte jeg godt fra han var ganske ung og like til hans død. Vil De hilse forældrene fra Pauline Kiær, født Stang, så vet forældrene, hvem det var som stanset Dem."


bilde

Johanne giftet seg med Carl Arneberg, sønn av Thorleif Arneberg og Ukjent, den 25 Jan 1941 i Oslo. (Carl Arneberg ble født i 1914 og døde i 1950.)

punktmerke  Hendelser i deres ekteskap/parnerskap:

• Skilsmisse.


bilde

Johanne giftet seg deretter med Olaf Christian Syvertsen, sønn av O. Chr. Syvertsen og Ella Ellertsen, den 8 Jun 1944 i Oslo. (Olaf Christian Syvertsen ble født den 26 Mar 1918 i Christiania.)


bilde

www.familierøtter.no - Innehaver og rettigheter: G Thorstein Diesen


Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 4 Nov 2017 med Legacy 9.0 fra Millennia