www.familierøtter.no - Innehaver og rettigheter: G Thorstein Diesen
Frederikke Dannemand
(1790-1862)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Fredrik VI. av Danmark

Frederikke Dannemand

  • Født: 6 Aug 1790, København, Danmark
  • Partnerskap (1): Fredrik VI. av Danmark
  • Død: 23 Des 1862 72 år gammel
bilde

punktmerke  Generelle notater:

Hun het egentlig Bente Mortensdatter Andersen (Rafsted)
Frederik VI hadde også den siste offisielle kongelige elskerinne i Danmark, Bente Rafsted. Hun ble tildelt navnet fru Frederikke Dannemand, samtidig med at hun i 1829 fikk rang av oberstinne. Deres forhold, som mer eller mindre ble akseptert av dronningen, varte gjennom mer enn 30 år.
Forholdet mellom kronprinsen og Bente Rafsted skal ha startet i forbindelse med at hennes far hadde blitt tatt i å stjele på Holmen og sto i fare for å få en streng straff. Hun tok saken i egen hånd og møtte opp på slottet for å be om nåde for faren. (Han fikk senere en mildere dom.) Kronprinsens kammerjunker, Johan Bülow, likte den unge piken og foreslo etterpå for kronprinsen at hun kunne for den syke og utmattede kronprinsessen.[1] Kronprinsen fant i all hemmelighet et skjulested hos en smed i Bagsværd hvor han holdt et eget kronprinshoff.

Oberstinde Benedichte Frederikke Dannemand alias Bente Rafsted døde d. 23. desember 1862 og ble begravet med militær honnør på Garnisons Kirkegård.


bilde

Frederikke hadde et forhold med Fredrik VI. av Danmark, sønn av Christian VII. av Danmark og Caroline Mathilde av Wales. (Fredrik VI. av Danmark ble født den 28 Jan 1768 i Christiansborg slott i København og døde den 3 Des 1839.)

punktmerke  Hendelser i deres ekteskap/parnerskap:

• Elskerinne.


bilde

www.familierøtter.no - Innehaver og rettigheter: G Thorstein Diesen


Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 4 Nov 2017 med Legacy 9.0 fra Millennia