www.familierøtter.no - Innehaver og rettigheter: G Thorstein Diesen
Kai Christian Middelthon Holst
(1913-1945)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Margarethe Corneliusen

Kai Christian Middelthon Holst

  • Født: 24 Feb 1913, Lillehammer
  • Ekteskap (1): Margarethe Corneliusen i Des 1944
  • Død: 27 Jun 1945, Stockholm, Sverige 32 år gammel
bilde

punktmerke  Generelle notater:

Ref. Wikipedia

Han var en norsk sjømann, pelsdyroppdretter og motstandsmann under andre verdenskrig. Da Milorgs ledelse ble rullet opp av den tyske okkupasjonsmakten høsten 1942, fikk han en sentral rolle i organisasjonen og var med på gjenoppbyggingen av Sentralledelsen (SL) sammen med Jens Christian Hauge. Holst måtte flykte fra Norge sommeren 1943 og var i Sverige inntil frigjøringen i mai 1945.

For ettertiden er Holst kjent både for sin innsats i den norske motstandskampen i hjemmefronten og for omstendighetene rundt hans død i Stockholm. Saken ble så mye omtalt i pressen at ledelsen for Milorg gikk ut med en redegjørelse i Aftenposten i juli 1945. Offisielt oppga svenske og norske myndigheter selvmord som dødsårsak, men familien, mange av hans venner og kolleger i motstandsbevegelsen mener Holst ble myrdet. I etterkrigstiden har saken med ujevne mellomrom vært omtalt i bøker, radio og TV i Norge og Sverige.


bilde

Kai giftet seg med Margarethe Corneliusen, datter av Ragnar Corneliusen og Monna Morgenstierne Roll, i Des 1944. (Margarethe Corneliusen ble født i 1914.)


bilde

www.familierøtter.no - Innehaver og rettigheter: G Thorstein Diesen


Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 4 Nov 2017 med Legacy 9.0 fra Millennia