Rettighetsinnehaver: Thorstein Diesen
Rasmus LAURITSSON TUFTENES

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Svane BENTSDATTER VIK

Rasmus LAURITSSON TUFTENES

  • Ekteskap (1): Svane BENTSDATTER VIK
bilde

punktmerke  Generelle notater:

Rasmus var sorenskriver i Mandal.
Det ble utstedt et kjøpebrev til Rasmus den 22/11-1649, som berører deler av Bringsværfolkets tidligere eiendomer, men brevet er antatt bortkommet. Etter hans død reiste hans døtre Abelone og Margrete sak for å få tilkjent løsingsretten til Bringsværfolkets del av Hardangergodset, på sin mors vegne. Disse eiendommene var nå kommet i eierskap av Claus Jørgensen Niemand i Drangedal. Rasmus kjøpte arvegodset etter Oluff Jonsen Skinsnes av hans gjenlevende barn Tosten og Aanon Oluffsen i henhold til en avtale inngått på Kallelands ting i Mandal den 25/9-1628. I 1633 makeskiftet han til seg 0,5 hud i gården Skjevesland i Øyslebø, med laksefiskerettigheter, fra Daniel Oluffsen Vik i Fjære. Rasmus eide senere 2 huder i denne "laksegården", som han makeskiftet videre i 1640.

RESIDENCE
: 16 Apr 1667, Nevnt i rettssak i Hardanger OCCUPATION: Sorenskriver i Mandal, VA


bilde

Rasmus giftet seg med Svane BENTSDATTER VIK, datter av Bent NILSEN og Appelone GUNDERSDATTER VIK. (Svane BENTSDATTER VIK ble født ca. 1575.)


bilde

Rettighetsinnehaver: Thorstein Diesen


Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 10 Des. 2020 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; innholdet er copyright og vedlikeholdt av thors.diesen@gmail.com